Facebook Twitter

Robert Archer

Visat núm. 6
(octubre 2008)
Robert Archer (Londres, 1948) ocupa actualment la Càtedra Cervantes al King’s College de la Universitat de Londres. Ha estat professor de La Trobe University, Melbourne, del 1981 al 1997 i catedràtic a la University of Durham del 1997 al 2005.

Es va doctorar per la Universitat d’Oxford el 1980 amb una tesi sobre Ausiàs March dirigida per Robert Pring-Mill. És Fellow of the Australian Academy of the Humanities i Corresponent de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha estat guardonat amb el Premi Batista i Roca, el 1997, i el Premi «Serra d’Or» de la catalanística, el mateix any. Des de 1999 és síndic d’honor de l’Agrupació Borrianenca de Cultura, després de quaranta anys de vincle amb aquesta ciutat.

Treballa en literatura medieval peninsular i del Segle d’Or espanyol. Actualment prepara per a Castalia («Clásicos Valencianos») una edició completa d’Ausiàs March i un llibre d’assaigs, «En rims hos dic»: la pràctica de la poesia a Ausiàs March per a l’Institut Alfons el Magnànim de València.

Amb el suport de: