Facebook Twitter
Portada > L’espai dels traductors > Joan-Pere Sunyer

Joan-Pere Sunyer

Visat núm. 8
(octubre 2009)
Joan-Pere Sunyer va néixer a l’estació de Clairà, Pirineus Orientals, el 26 d’agost de 1943. És mestre i va passar la major part de la seva carrera a la Val d’Oise, França. Quan va retornar a Catalunya Nord, l’any 1989, va impartir classes a l’Escola Jean Clerc de Prada, municipi on es va establir. Té la satisfacció aquest darrer any, per coronar la seva carrera, d’impartir classes en la secció bilingüe (català-francès amb paritat horària) de l’Ensenyament Públic Francès.

Escriu en català des de l’any 1965, sense que res del que ha escrit fos editat fins a la publicació del llibre de poemes Auca de l’Arbre (autopublicació). No obstant això, van aparèixer alguns dels seus poemes en les revistes Sant Joan i Barres, Oc, Reduccions, Senhal, Europe i Revista de Girona. Va obtenir el Premi de Poesia Francesc Català, atorgat per l’Òmnium Cultural de Catalunya Nord, la Nit de Sant Jordi de l’any 1994, pel recull Instants. Ha estat guardonat, també, amb el Premi de Narració per a Infants, convocat per l’Òmnium Cultural de Catalunya Nord, per Història del petit polinen. Ha participat en molts actes culturals (exposicions, recitals) i és l’autor del bloc APuntS i PARladureS, www.apsipars.blogspot.com, dins el qual podem gaudir de les seves reflexions i inquietuds, dels seus poemes i traduccions sobre negritud i postcolonialisme, entre moltes altres coses.

S’interessa també per l’art del raku que combina amb la poesia, ja que estampa poemes sobre les plaques d’aquest tipus tan peculiar de ceràmica.


Amb el suport de: