Facebook Twitter

Denise Boyer

Visat núm. 12
(octubre 2011)
Denise Boyer (París, 1946) va estudiar hispàniques a la Sorbona i va obtenir l’agrégation d’espagnol l’any1968. Assistante (1970), maître-assistant (1981) i maître de conférences (1984) d’espanyol i català, es va doctorar a la universitat Paris-Sorbonne amb una tesi titulada «L’œuvre en vers de Salvador Espriu - Essai de systématique» (thèse d’État, 1994).
Des de l’any 2003 fins al 2009 va ocupar la càtedra de llengua i cultura catalanes a lamateixa universitat, on va dirigir el Centre d’Estudis Catalans. L’any 2007 va crear el seminari SEC (Séminaire d’Études Catalanes) de l’equip de recerca CRIMIC (Centre de Recherches Interdisciplinaires sur les Mondes Ibériques et Contemporains de l’Université Paris-Sorbonne) i la revista en línia Catalonia, que recull els treballs de les jornades d’estudi organitzades pel SEC. Des de l’any 2009 és catedràtica emèrita de la Universitat Paris-Sorbonne.

Les seves publicacions i conferències tracten essencialment de poesia i novel·ladels segles XX i XXI: Salvador Espriu, Narcís Comadira, Mercè Rodoreda, etc. És membre del Consell assessor de les revistes Els Marges i Anuari TRILCAT. Ha estat guardonada amb el Premi Internacional Ramon Llull (2009) i és membre corresponent de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (2011).

Denise Boyer, 2009. Foto: Laura Sahun
Comentaris sobre traduccions
Bibliografia
Cercador de traductors
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Amb el suport de: