Facebook Twitter
Portada > L’espai dels traductors > Josep Maria Muñoz

Josep Maria Muñoz

Visat núm. 12
(octubre 2011)
Josep Maria Muñoz i Lloret (Barcelona, 1959) és historiador i fa d’editor. Es va doctorar en història contemporània per la Universitat de Barcelona, l’any 1995, amb una tesi sobre l’historiador Jaume Vicens i Vives, que va obtenir el premi extraordinari de doctorat i que va ser publicada, després de rebre el Premi Gaziel de biografies i memòries, amb el títol de Jaume Vicens i Vives (1910-1960). Una biografia intel·lectual (1997).

Professionalment, ha treballat en llocs ben diversos, incloent-hi el Gabinet de l’Alcaldia de Barcelona i el MACBA. A final de 1999 es va fer càrrec de la revista L’Avenç, de la qual és director d’aleshores ençà.

En tot aquest temps ha contribuït a accentuar la vocació cultural de la revista, i del 2007 ençà ha iniciat la publicació de llibres tant d’història com de literatura amb el segell de L’Avenç.

Anys enrere va traduir llibres d’història per a Curial Edicions Catalanes, però, de fet, El coronel Chabert de Balzac ha estat la seva primera traducció literària.

Amb el suport de: