En realgar, en arsènic roquer,
en sulfur groc, en salnitre, en calç
viva,
en plom bullent per desfer-les més bé,
en sutge i pega mesclats amb
orina,
en sang de moro i pixats de jueva,
en aigua on s’hagi rentat un
leprós,
en brutícia de peus i sabatots,
en sang de serp i drogues
verinoses,
en fel de porc, de guineu i de llop,
siguin cuites les llengües
envejoses.
En el cervell d’un gat que no vol peix,
pelat i sense dents a les
genives,
i en el d’un vell mastí, de ronya ple,
enrabiat, ple de bava i
saliva,
en els pulmons d’una euga tossegosa
esmicolats per esmolats
coltells,
en l’aigua on neden rates i gripaus,
granotes i altres bèsties
fastigoses,
serpents i llangardaixos i escurçons,
siguin cuites les
llengües envejoses.
En sublimat, perillós de tocar,
talment l’ullal d’una colobra viva,
en
sang quallada als estris dels barbers,
en l’aigua d’un pou ple
d’escombraries,
en el llot dels pantans i de les basses,
en limfa, en pus,
en crostes, en tumors,
en l’aigua on les mestresses renten draps
i s’hi ha
rentat les fembres amoroses
(qui no m’entén no ha seguit els
bordells)
siguin cuites les llengües envejoses.
Príncep, passeu aquests plats exquisits
per tamís o sedàs, si és que en
teniu,
i mescleu-los amb pegues enganxoses,
i abans de tot, que en
excrements de porc
siguin cuites les llengües envejoses.