Facebook Twitter
Cover > Translators Site > Portuguès > Rita Custódio

Rita Custódio

Visat núm. 13
(abril 2012)
Rita Custódio (Lisboa, 1980) és llicenciada en Filologia Portuguesa i Francesa i postgraduada en Pedagogia per la Universidade de Lisboa.
Juntament amb Àlex Tarradellas, ha traduït al portuguès diversos autors catalans, com ara Josep Pla, Mercè Rodoreda, Alicia Kopf, Najat El Hachmi, Gaspar Hernàndez, Xavier Bosch, Màrius Torres i Joan Margarit; i autors en llengua espanyola, com ara Valeria Luiselli, Jesús Carrasco i Belén Gopegui.

Va formar part del consell editorial de la revista bilingüe de traducció literària Capicua, un pont entre les lletres portugueses i catalanes en els tres primers números. També ha col·laborat amb traduccions en altres revistes, com Gratuita.

A més de la seva tasca com a traductora, és revisora per a diverses editorials i coautora, amb Àlex Tarradellas, de les guies de viatge Volver a Lisboa, AlentejoOporto, totes editades per Anaya Touring.

Actualment, està enllestint, amb Àlex Tarradellas i Sion Serra Lopes, l’antologia panoràmica de poesia catalana traduïda al portuguès Resistir ao Tempo, que publicarà l'editorial Assírio & Alvim a finals de l'any 2020.

With the support of: