Facebook Twitter
Cover > Translators Site > Denise Desautels

Denise Desautels

Visat núm. 16
(octubre 2013)
Nascuda a Montreal, ha publicat més de quaranta reculls de poemes, relats i llibres d’artista que han obtingut nombrosos premis, entre els quals el premi del Gouverneur général du Canada, una beca del Conseil des arts et des lettres du Québec i el premi Athanase-David, el més important del món de les lletres lliurat pel govern del Quebec.

El 2011 es va publicar a París i Montreal, en una coedició d’Arfuyen i Le Noroît, el llibre L’angle noir de la joie (L’angle negre de la joia) al mateix temps que rebia, a la Universitat de Strasbourg, el premi europeu de literatura francòfona Jean Arp pel conjunt de la seva obra.

Aquell mateix any, el recull Tombeau de Lou (Tomba de Lou) es va publicar a Jardins de Samarcanda en una traducció d’Antoni Clapés i, el 2013, es va publicar la versió en anglès a Guernica Editions (Toronto), amb el títol Things That Fall, traducció d’Alisa Belanger.

Finalment, el proppassat juny es publicava a la col·lecció «Lieu dit» de les Éditions du Noroît, Sans toi, je n’aurais pas regardé si haut (Tableaux d’un parc) (Sense tu no hauria mirat tan alt - Quadres d’un parc) amb fotografies —la majoria de la mateixa autora— del parc La Fontaine.

Denise Desautels és membre de l’Académie des lettres du Québec.

With the support of: