Facebook Twitter
Cover > Translators Site > Portuguès > Cinta Massip

Cinta Massip

Visat núm. 19
(abril 2015)
by Ramon Farrés
Cinta Massip (Tortosa, 1961) és una autèntica activista de la paraula. Ja durant l'etapa d’estudiant de Filologia Catalana va formar part del grup promotor de la revista de lingüística Límits, i posteriorment ha dut a terme tota mena d’activitats relacionades amb el llenguatge com a mitjà d’expressió artística.

La seva faceta més coneguda és la d’intèrpret de poesia en infinitud de recitals duts a terme arreu dels Països Catalans i també en altres països, com França, Alemanya, Polònia o Eslovènia, acompanyada de músics com Toti Soler –amb qui ha gravat dos discos–, Joan Alavedra o Imma Udina, entre altres, o bé fent duo amb Feliu Formosa. Té publicat un llibre de poesia, Amurada (2006), ha escrit articles i assaigs en publicacions periòdiques, ha participat en projectes teatrals i ha coordinat les edicions del desaparegut KRTU i del centre Arts Santa Mònica.

Com a traductora, s’ha centrat sobretot en la poesia i el teatre, que són els àmbits en què se sent més còmoda, tot i que també ha fet incursions en el camp de la narrativa i l’assaig, i ha traduït del portuguès (Cabral de Melo, Manoel de Barros, Ferreira Gullar), del francès (Marivaux, Anouilh) i de l’italià (Rodari).

With the support of: