Facebook Twitter
Portada > El espacio de los traductores > Francesco Ferrucci

Francesco Ferrucci

Visat núm. 13
(abril 2012)
Francesco Ferrucci (Pisa, Itàlia, 1972) es va llicenciar en filologia espanyola (menció en filologia francesa) a la seva ciutat natal. Després de realitzar diversos cursos de llengua, entre 1990 i 1993, a Anglaterra i França, l’any 1994 va començar a fer estades a Catalunya.

L’any acadèmic 1995-1996 va estudiar a la Universidad de Cantabria. L’any 1999 es va establir a Barcelona, i durant l’any acadèmic 1999-2000 va realitzar estudis de filologia espanyola a la Universitat de Barcelona. A final de desembre de 2011, després de dotze anys de viure a Catalunya, va decidir tornar-se a instal·lar a Pisa.

És traductor del català i de l’espanyol a l’italià, i professor d’italià. A més de dur a terme nombroses traduccions tècniques, ha traduït obres d’autors catalans, com ara Sergi Pàmies o Margarida Aritzeta (la traducció italiana de La maleta sarda va ser finalista del 5º Festival Mediterraneo del Giallo e del Noir de Sàsser, Sardenya), i d’alguns volums de les Petites històries il·lustrades per Pilarín Bayés.

Ha traduït, també, autors en llengua espanyola, com ara el Premi Nobel de Literatura 2010 MarioVargas Llosa, i ha fet traduccions de sociologia i de literatura infantil.

Con el soporte de: