Facebook Twitter
Portada > El espacio de los traductores > Àlex Tarradellas

Àlex Tarradellas

Visat núm. 13
(abril 2012)
Àlex Tarradellas (Barcelona, 1982) és llicenciat en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Juntament amb Rita Custódio, ha traduït al portuguès diversos autors catalans, com ara Josep Pla, Mercè Rodoreda, Alicia Kopf, Najat El Hachmi, Gaspar Hernàndez, Xavier Bosch, Màrius Torres i Joan Margarit; i autors en llengua espanyola, com ara Valeria Luiselli, Jesús Carrasco i Belén Gopegui.
També ha traduït a l’espanyol l’autor angolès José Luandino Vieira, l’escriptora moçambiquesa Paulina Chiziane, el brasiler Jorge Amado i, de Portugal, el clàssic Francisco Teixeira de Queirós i el sociòleg Boaventura de Sousa Santos, entre d'altres.

Va formar part del consell editorial de la revista bilingüe de traducció literària Capicua, un pont entre les lletres portugueses i catalanes en els tres primers números. També ha col·laborat amb traduccions en altres revistes, com Superna, Poetari, Áurea i Gratuita.

A més de la seva tasca com a traductor, és coautor, amb Rita Custódio, de les guies de viatge Volver a Lisboa, AlentejoOporto, totes editades per Anaya Touring, així com del llibre Lisboa. Acuarelas de viaje, amb el pintor Pablo Rubén López Sanz.

Actualment, està enllestint, amb Rita Custódio i Sion Serra Lopes, l'antologia panoràmica de poesia catalana traduïda al portuguès Resistir ao Tempo, que publicarà l'editorial Assírio & Alvim a finals de l'any 2020.

Con el soporte de: