Facebook Twitter
Portada > El espacio de los traductores > Jordi Pàmias Massana

Jordi Pàmias Massana

Visat núm. 15
(abril 2013)
Jordi Pàmias Massana (Lleida, 1972) és llicenciat en filosofia i lletres i doctor en filologia clàssica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Professor a la UAB des de 1999, ha concentrat la recerca en la mitologia i la religió gregues i la seva recepció científica, així com en aspectes històrico-textuals i literaris dels antics mitògrafs i dels fragments dels historiadors primerencs.

Des del 1996 ha participat en projectes d’investigació sobre la mitologia i la mitografia gregues, dirigits pel doctor Francesc J. Cuartero, i des del 2011 és investigador principal del projecte «Los mitos en Grecia: edición y comentario de los mitógrafos antiguos». Ha dut a terme estades de recerca a diferents centres i universitats europeus i dels Estats Units, i ha estat professor convidat a la Universitat de Paris Ouest-Nanterre (2012).

Ha publicat edicions crítiques, traduïdes i comentades del grec antic, d’Eratòstenes de Cirene i de Ferecides d’Atenes, per a la col·lecció de clàssics de la Fundació Bernat Metge i ha editat el volum Parua Mythographica (2011).

Des del 2010 és membre del comitè científic de la xarxa Polymnia (Programme de Recherche sur les Mythographies Antiques et Modernes) i és membre del consell de redacció de la col·lecció de textos grecs i llatins de la Fundació Bernat Metge.

Con el soporte de: