Facebook Twitter
Portada > L’espai dels traductors > Resultats de la cerca

Resultats de la cerca

Carmina Daban Sunyer va néixer a Salt l’any 1991 —un any abans de les Olimpíades, repeteix sempre la seva mare com si aquest esdeveniment hagués d’influir-li d’alguna manera la vida. Potser, certament, l’afluència d’esportistes estrangers va fer-li despertar la curiositat per a les llengües tot anestesiant-li l’esportiva.

Fragments
Maria Umbelia Miranda das Neves Marcelino Alves de Sousa, altrament coneguda com a Umbelina Sousa o Miranda das Neves, per com signa les seves traduccions, va néixer a Lisboa el 1952.

Fragments
Vaig néixer a Granollers l’any 1984, però des del 2008 visc a Barcelona i espero no anar-me’n mai. L’any 2009 vaig deixar la feina que tenia llavors i vaig començar a traduir, i em dedico sobretot a la traducció literària. 

Fragments
Nascuda a Montreal, ha publicat més de quaranta reculls de poemes, relats i llibres d’artista que han obtingut nombrosos premis, entre els quals el premi del Gouverneur général du Canada, una beca del Conseil des arts et des lettres du Québec i el premi Athanase-David, el més important del món de les lletres lliurat pel govern del Quebec.

Fragments
Miquel Desclot (nom literari de Miquel Creus i Muñoz), nascut al barri del Clot de Barcelona el 20 de març de 1952, és una figura clau en el panorama de la traducció literària en llengua catalana. Després d’acabar els seus estudis de filologia catalana, ha combinat la tasca de traductor i escriptor […]

Fragments
Miquel Dolç i Dolç va néixer a Santa Maria del Camí el 1912 i va morir a Madrid el 1994. Va ser poeta, filòleg i llatinista, a més d’un important traductor. Es va llicenciar en filologia clàssica el 1942 a Barcelona i, posteriorment, va doctorar-se a Madrid el 1951 amb una tesi sobre Hispània […]

Fragments
Kristine Doll és catedràtica de llengües estrangeres a la Salem State University (Salem, Massachusetts, EUA), especialitzada en literatures catalana i espanyola dels segles XIX i XX, aprenentatge mitjançant pràctiques en la comunitat, i traducció. Es doctorà en estudis hispànics a la Brown University, […]

Fragments
Maria-Sabina Draga Alexandru va néixer a Bucarest el 1971. Va estudiar a la Universitat de Bucarest on es va llicenciar en filologia anglesa i romanesa, i com a tercera llengua el català. Té dos títols de doctorat: un en filosofia per la Universitat de Bucarest, sobre la estètica del postmodernisme […]

Fragments
François-Michel Durazzo (1956) és professor de literatura llatina i de llengua grega en l’ensenyament superior, a Bordeus. Poeta en llengua corsa, descobreix cap als anys noranta la literatura catalana de la mà del poeta lleidatà Jaume Pont, a qui considera un dels millors poetes de la literatura europea actual.

Fragments
Xènia Dyakonova va néixer a Leningrad (actual Sant Petersburg) l’any 1985. Cap als deu anys va començar a escriure els primers poemes i va sortir en diversos programes infantils i juvenils de ràdio i televisió de la seva ciutat natal. L’any 1999 es trasllada a Barcelona, on acabarà els estudis de batxillerat.

Fragments
Isabel Banal: Allez, 2004, figures d'escaiola, mocadors de fer farcells, maletes i bosses de viatge.
Cercador de traductors
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Amb el suport de: