Facebook Twitter

Miren Agur Meabe

Visat núm. 11
(abril 2011)
per Adriano de Mata
Miren Agurtzane Meabe Plaza va néixer a Lekeitio (Biscaia) el 1962. Va estudiar magisteri i filologia basca. Va treballar de professora i, posteriorment, s’ha dedicat a la producció de llibres de text, a l’editorial Giltza (Edebé).

Miren Agur escriu tant per a adults com per a nens i joves, conrea tant la prosa com la poesia. L’any 2001 va rebre el Premi de la Crítica pel llibre de poemes Azalaren kodea (El codi de la pell). Ha obtingut en dues ocasions el Premi Euskadi per les novel·les juvenils Itsaslabarreko etxea (La casa del penya-segat) i Urtebete itsasargian (Un any al far). El llibre de poemes Bitsa eskuetan va guanyar el Premi de la Crítica del 2010 i el llibre Mila magnolia lore ha estat inclòs a la llista d’honor de IBBY.

Ha participat en trobades literàries de renom i d’àmbit internacional, entre les quals cal destacar: Dublin Festival Writers (2003), VIII Congrès de Dones Poetes (Vitòria, 2005), XXI Festival Literari de Vilenica (Eslovènia, 2006), Festival del Llibre d’Edimburg (2007), Instituto Cervantes de Viena (2008), Center for Basques Studies de Santa Bàrbara i Reno (2008) i Fira del Llibre de Frankfurt (2009).

Miren Agur Meabe
Fragments
El codi
Maria Josep Escrivà
L’última trobada
Maria Josep Escrivà
Notes breus, 1
Maria Josep Escrivà
Ressenyes
La poesia segons Miren Agur Meabe
per Miren Agur Meabe
Bibliografia
Cercador d’autors
A-B-C-D - E-F-G - H - I
J - K - L - M - N - O - P - Q - R
S-T-U-V-W-X-Y-Z
Amb el suport de: